joi, 10 ianuarie 2013

Casa de asigurari de sanatate la care se depune exemplarul 2 al certificatelor medicale

Vom stabili mai jos unde se vor depune certificatele de concediu medical in cazul deschiderii unui punct de lucru intr-un alt judet. Astfel, vom vedea daca acestea se vor depune la casa de sanatate din judetul in care se afla sediul social sau la casa de sanatate in care se afla punctul de lucru.

Solutia :
In conformitate cu art. 6 alin. (3)1 din o.U.G. nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, exemplarul 2 al certificatelor de concediu medical se depune la casele de asigurari sociale de sanatate, in a caror raza administrativ-teritoriala angajatorul isi are sediul social numai in conditiile in care se solicita restituirea sumelor reprezentand indemnizatii platite asiguratilor, care depasesc suma contributiilor datorate bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

Art. 1 alin. (3) din norma de aplicare a prevederilor o.U.G. nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate stabileste ca persoanele prevazute la art. 5 lit. a) si b) din o.U.G. nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt obligate sa depuna la casele de asigurari de sanatate in a caror raza administrativ-teritoriala isi au sediul social, respectiv domiciliul, exemplarul 2 al certificatelor de concediu medical insotit de un centralizator al carui model este prevazut in anexa nr. 18, numai in conditiile in care se solicita restituirea sumelor reprezentand indemnizatii platite asiguratilor, care depasesc suma contributiilor datorate bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate (FnUaSS).

Exemplarul 2 al certificatelor de concediu medical se depune la casele de asigurari de sanatate si in situatia in care  indemnizatiile aferente se suporta integral de catre angajator, conform art. 12 din o.U.G. nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006 , cu modificarile si completarile ulterioare, precum si in situatia in care asiguratul nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de indemnizatii.

Asadar, exemplarul 2 al certificatelor de concediu medical se depune, in cazurile prevazute de lege, la casa de asigurari de sanatate in a carei raza administrativ-teritoriala angajatorul isi are sediul social.

Niciun comentariu: