luni, 21 ianuarie 2013

Controlul modului de eliberare a certificatelor medicale

Platitorii de indemnizatii (angajatorii, institutia care administreaza bugetul asigurarilor pentru somaj sau casa de asigurari de sanatate, dupa caz) pot sesiza casa de asigurari de sanatate referitor la eliberarea certificatelor de concediu medical numai pentru angajatii sau asiguratii proprii (anexa la Ordinul presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 627/2010 pentru aprobarea Metodologiei de control privind modul de eliberare a certificatelor de concediu medical in conditiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, publicat in Monitorul Oficial nr. 512 din 22 iulie 2010).

Sesizarea se adreseaza casei de asigurari de sanatate cu care medicul are incheiata conventie pentru eliberarea certificatelor de concediu medical si va cuprinde obligatoriu:
– denumirea angajatorului;
– datele de identificare ale acestuia;
– descrierea punctuala a cazurilor;
– copie a certificatelor de concediu medical care urmeaza a fi controlate;
– istoricul acordarii de concedii medicale angajatului in cauza;
– mentionarea realizarii stagiului de cotizare.

Sesizarea se realizeaza potrivit urmatorului model:

Antet:

Catre Casa de Asigurari de Sanatate a _____________________
Adresa:

In atentia dnei/dlui presedinte __________________________

Subscrisa/Societatea/Agentia/Casa ....... ................... cu sediul in loc. ................ str. ............... nr. ........, et. ....., ap. ......., sector/judet ......................., legal reprezentata prin dl/dna............................... in calitate de .................................... formulez prezenta

SESIZARE

Impotriva medicului (numele si prenumele) ce isi desfasoara activitatea in unitatea (adresa unitatii) pentru urmatoarele motive:
– salariatul (numele si prenumele) a depasit numarul zilelor de concediu medical eliberate de medicul de familie, nefiind respectate prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si a normelor de aplicarea a acesteia.

In acest sens va rog sa verificati urmatoarele certificate medicale:
– nr. ......... din data ........................... ;
– nr. ......... din data ........................... ;
– nr. ......... din data ........................... ;
– nr. ......... din data ........................... ;
– nr. ......... din data ........................... ;
– nr. ......... din data ............................ .
– mai supun atentiei si faptul ca datele mentionate in certificatul medical nr. ............. din data .................. nu sunt sustinute de fisa medicala.

In vederea celor mentionate anexam copiile certificatelor medicale mai sus mentionate.

Societatea/Agentia/Casa

Persoana autorizata
LLS

Niciun comentariu: