joi, 21 februarie 2013

Coeficienti de salarizare 2013; Indexare salariu minim

Vom vedea, mai exact, ce prevede legislatia actuala cand vorbim de coeficienti de salarizare 2013. In ce priveste subiectul de indexare salariu minim, vom incerca sa aducem lamuriri suplimentare pentru a clarifica neintelegerile iscate de majorarea salariului minim brut la 750 lei la inceputul acestui an.

Coeficientii de ierarhizare in 2013 nu se mai aplica deoarece inca din 2012 nu mai exista un contract de munca unic la nivel national in vigoare, astfel ca nu exista nici coeficienti de salarizare care sa se aplice la nivel national.

Prin intrarea in vigoare a Legii Dialogului Social (Legea nr. 62/2011), s-a renuntat la contractul colectiv unic la nivel national. In plus, prin Hotararea de Guvern nr. 23/2013 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, publicata in Monitorul Oficial numarul 52/23.01.2013, se aduc precizari legate de modul in care se va face majorarea salariului.

O serie de neintelegeri au aparut odata cu aceasta hotarare, cele mai multe vizand identificarea coeficientilor de salarizare in 2013.

Precizam astfel ca acei coeficienti de ierarhizare nu se mai folosesc si nu se mai aplica deoarece nu mai exista un contract colectiv de munca la nivel national.

Niciun comentariu: