joi, 21 februarie 2013

De ce trebuie sa asigur securitatea si sanatatea angajatilor mei in toate aspectele legate de munca?

De ce trebuie sa asigur securitatea si sanatatea angajatilor mei in toate aspectele legate de munca?

In primul rand pentru ca „neluarea vreuneia dintre masurile legale de securitate si sanatate in munca de catre persoana care avea in datorirea de a lua aceste masuri, daca se creeaza un pericol grav si iminent de producere a unui accident de munca sau de imbolnavire profesionala, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 2 ani sau cu amenda“, potrivit Legii nr. 319/2006, art. 37.

Pentru ca, in calitate de angajator, raspund patrimonial, potrivit legii civile, pentru prejudiciile cauzate victimelor accidentelor de munca sau bolilor profesionale, in masura in care daunele nu sunt acoperite integral prin prestatiile asigurarilor sociale de stat.

Pentru ca fiecare accident de munca sau boala profesionala inseamna suferinte fizice si psihice, pierderi de venituri pentru cel implicat si familia lui, dar si efecte de natura economica pentru organizatia pe care o conduc.

Pentru ca, in cele din urma, ca intreprinzator voi avea avantaje economico- financiare daca cunosc si apoi aplic masurile de securitate si sanatate in munca, necesare pentru profilul activitatilor pe care le desfasoara organizatia mea.


Niciun comentariu: