miercuri, 13 martie 2013

Hotararea de Guvern nr. 79 din 6 martie 2013


Cei care beneficiaza de zile libere in perioada de la inceputul lunii mai vor recupera aceasta mini-vacanta pe 13 si 20 aprilie sau prin prelungirea programului de lucru.

In acest sens, Hotararea de Guvern nr. 79 din 6 martie 2013 pentru stabilirea zilelor de 2 si 3 mai 2013 ca zile libere a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 129 din 11 martie 2013.

Astfel, asa cum stabileste actul normativ, pe langa ziua de 1 mai, salariatii din sectorul public vor fi liberi si pe 2 si 3 mai, zilele libere acordate urmand a fi recuperate pe 13 si 20 aprilie sau prin prelungirea corespunzatoare a timpul de lucru pana pe 30 aprilie.

Exceptie vor face locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta din cauza "caracterului procesului de productie sau specificului activitatii. Dispozitiile nu se aplica nici magistratilor si celorlalte categorii de personal din instantele judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 2 si 3 mai si nici participantilor la aceste procese.

Angajatii din sectorul privat pot avea zile libere pe 2 si 3 mai daca partenerii sociali stabilesc astfel.

Guvernul a acordat aceste zile libere, in contextul in care 1 Mai este de asemenea zi libera, iar pe 5 mai este sarbatoarea Pastilor.

Niciun comentariu: