miercuri, 29 mai 2013

Model cerere ore suplimentare

Pentru a efectua ore suplimentare trebuie obtinut acordul salariatului, in scris. Si tinuta o evidenta a orelor suplimentare care se vor compensa prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice.



APROBAT
Director General


CERERE PENTRU EFECTUARE ORE SUPLIMENTARE


In conformitate cu prevederile Codului Muncii - republicat, art.120 alin. 2, munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarea consecintelor unui accident.

La solicitarea angajatorului salariatii pot efectua munca suplimentara cu respectarea prevederilor art. 114 din Codul muncii- republicat.


Efectuarea muncii suplimentare peste limita stabilita potrivit prevederilor art. 114 alin. (1) din Codul muncii- republicat, este interzisa.

Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 zile calendaristice dupa efectuarea acesteia conf. art.122 alin.(1) din Codul muncii-republicat.

In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut de art. 122 alin.(1) in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariul corespunzator duratei acesteia de 100 %(cel putin 75% din salariul de baza corespunzator, cf. art. 123. alin. (2) din Codul muncii republicat).

Cerere prestare ore suplimentare:

Mentionam ca am luat la cunostinta de referintele legale mai sus mentionate si solicitam efectuarea de ore suplimentare in S.C. SRL in data de.. ......de la ora ....la ora ...

Conform formularului de mai jos, salariatul isi da acordul pentru efectuarea orelor suplimentare dar si pentru modalitatea de compensare a orelor suplimentare efectuate.

Nr.
Crt Numele si
prenumele COR lucrarea pt.care este retinut
suplimentar Timp necesar executie
semnatura
1
2
3
4
5
6
7
8

Asistenta tehnica pentru lucrarile mentionate mai sus va fi asigurata de dl....., sef sectie ......, cod COR 311504, care va fi raspunzator si de prezenta personalului retinut suplimentar la serviciu.

Sef departament: Solicitator: conducatorul locului de munca

Niciun comentariu: