luni, 4 noiembrie 2013

In referat nu poate fi constatata abaterea disciplinara!

Referat nu poate fi constatata abaterea disciplinara. Savarsirea unei abateri disciplinare va fi constatata numai dupa o cercetare prealabila.
Referatul se intocmeste de catre responsabilul direct care are atributii de coordonare si control al activitatii salariatului in cauza. De exemplu: seful de echipa/de sectie, seful de birou care prin fisa postului are in sarcina supravegherea directa a unui colectiv.
Procedura sanctionarii disciplinare presupune efectuarea unei cercetari prealabile de catre angajator.
Cercetarea prealabila se poate chiar rezuma la un simplu dialog cu salariatul, in anumite cazuri. Insa etapele cercetarii disciplinare prealabile in vederea constatarii abaterii disciplinare si sanctionarii acesteia, sunt obligatorii, absenta lor atragand nulitatea deciziei de sanctionare.
Referatul nu trebuie sa fie semnat de salariat, acesta va fi intocmit de seful superior direct al salariatului si comunicat angajatorului.
Insa pe baza referatului angajatorul convoaca salariatul in vederea cercetarii disciplinare prealabile si numai dupa efectuarea cercetarii disciplinare se intocmeste un proces-verbal de constatare a faptelor si apoi angajatorul decide sanctiunea, in functie de rezultatul cercetarii, si gravitatea abaterii disciplinare.

Niciun comentariu: