vineri, 5 iulie 2013

SESIZARE PENTRU CONCILIEREA CONFLICTULUI DE MUNCA : model

Inregistrat
nr........../din ........................
Directia de munca, egalitate
de sanse si familie..............,


SESIZARE PENTRU CONCILIEREA CONFLICTULUI DE MUNCA


Art. 1. Va notificam prin prezenta declansarea unui conflict de munca la nivelul SC .............. cu sediul in ...................................., str. ................................... nr. ......, sector/judet ................................, inregistrata la Registrul Comertului din ................................. sub nr......., C.U.I. ............., telefon ........, reprezentata legal prin dna/dl .......................

Art. 2. Conflictul de munca s-a declansat cu prilejul negocierii contractului colectiv de munca la nivel de unitate, ca urmare a refuzului managementului SC........................................de a da curs urmatoarelor revendicari formulate de sindicatul........................ /reprezentantii salariatilor:
..........................
..........................
..........................

Art. 3. Solicitam prin prezenta desemnarea unui conciliator al conflictului de munca. La conciliere, sindicatul reprezentativ....................../reprezentantii salariatilor............................ vor fi reprezentati de :
- d-na/dl ..............................
- d-na/dl................................
- d-na/dl.....................................

Art. 4. Se anexeaza dovada indeplinirii cerintelor art. 166 - 174 din Legea nr. 62/2011, legea dialogului social1.
Redactat azi,................, in 2 (doua) exemplare.

Presedintele sindicatului/delegatul reprezentantilor salariatilor
..................................................

Note:

1 Potrivit acestor texte de lege, in toate cazurile in care intr-o unitate exista premisele declansarii unui conflict de munca, sindicatele reprezentative sau, in cazul in care in unitate nu este organizat un astfel de sindicat, reprezentantii alesi ai salariatilor vor sesiza unitatea despre aceasta situatie.

Sesizarea se va face in scris, cu precizarea revendicarilor salariatilor, inclusiv a motivarii acestora, precum si a propunerilor de solutionare. Conducerea unitatii este obligata sa primeasca si sa inregistreze sesizarea astfel formulata.

Cerinta se considera indeplinita si daca revendicarile salariatilor, motivarea acestora si propunerile de solutionare sunt exprimate de sindicatul reprezentativ sau de catre reprezentantii alesi ai salariatilor cu ocazia primirii la conducerea unitatii si daca discutiile purtate au fost consemnate intr-un proces-verbal.

Conducerea unitatii este obligata a raspunde in scris sindicatelor sau, in lipsa acestora, reprezentantilor salariatilor, in termen de doua zile lucratoare de la primirea sesizarii, cu precizarea punctului de vedere pentru fiecare dintre revendicarile formulate.

In situatia in care unitatea nu a raspuns la toate revendicarile formulate sau, desi a raspuns, sindicatele nu sunt de acord cu punctul de vedere precizat, conflictul de munca se considera declansat.

Niciun comentariu: