joi, 24 octombrie 2013

obtinerea unui aviz de prelucrare a datelor in Revisal

Prin cele ce urmeaza, vom stabili in ce masura este necesara obtinerea unui aviz de prelucrare a datelor conform Legii 677/2001 in cazul in care se doreste prelucrarea datelor salariatilor in ReviSal de catre inspectorul de personal.

In ce priveste persoana abilitata sa completeze si sa transmita registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) prevede:
- completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator.
- angajatorii pot contracta serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea, cu respectarea dispozitiilor art. 20 alin. (5) din Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare, de contracte de prestari servicii cu prestatori inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca, care isi desfasoara activitatea in conditiile prevederilor legale in vigoare.
Asadar, registrul de evidenta a salariatilor (Revisal) se compleaza si se transmite fie de persoana/persoanele numite de angajator prin decizie scrisa, fie de prestatorul de servicii inregistrat la inspectoratul teritorial de munca care a incheiat cu angajatorul un contract de prestari servicii.

Angajatorul poate emite decizii cu caracter obligatoriu numai in ceea ce ii priveste pe salariatii sai.
De aceea, angajatorul poate sa nominalizeze o persoana care sa completeze si sa transmita registrul de evidenta a salariatilor (Revisal) numai dintre salariatii sai situatie in care nu este necesar avizul de prelucrare a datelor conform Legii 677/2001.

Niciun comentariu: