joi, 13 decembrie 2012

Corectie in Revisal in cazul inregistrarii suspendarii CIM pentru 1 zi

In cazul unui salariat ce are concediu fara plata de 1 zi (21.11.2012) s-a inregistrat in Revisal aceasta zi ca data de sfarsit suspendare. Cum se poate corecta aceasta inregistrare cu privire la data de sfarsit suspendare?

Raspuns:

Orice suspendare care intervine pe durata executarii contractului individual de munca, se inregistreaza cu ajutorul aplicatiei Revisal, in conformitate cu prevederile HG 500/2011. In cazul declararii eronate a informatiilor referitoare la suspendarea contractului individual de munca, acestea pot fi corectate conform H.G. nr. 500/2011 art.4 alin.3 care prevede "Orice corectie a erorilor survenite in completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat cunostinta de acestea".

Inregistrarea corecta in programul Revisal aferenta situatiei prezentate mai sus, se va face conform datelor de mai jos:

"Data inceput suspendare : 21.11.2012
Data sfarsit suspendare : 21.11.2012 "

Pentru a corecta informatiile introduse eronat, din meniul "Contracte" al aplicatiei Revisal, la rubrica "Suspendare", apelam functia "Corectie" (Atentie la angajatorul selectat ca fiind activ in momentul operarii corectiei) apoi din tabel selectam contractul asupra caruia dorim sa intervenim cu o corectie. Se modifica "Data sfarsit suspendare", conform informatiei de mai sus, apoi se apasa butonul continuare.

Se genereaza si se transmite fisierul de tip .RVS pe site-ul reges.inspectiamuncii.ro.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Bună ziua,
Situaţie existentă:
- firma în curs de desfinţare/lichidare cu doi angajaţi
- unul din angajati şi-a depus demisia în data de 01.02.2013 şi s-a operat în REVISAL.
Mai există posibilitatea să se revină asupra acestei decizii pentru a modifica incetarea CIM din cauza angajatorului, şi corectare În REVISAL, pentru ca persoana să îşi poată depune dosar pentru solicitare indemnizaţie de şomaj?

Vă mulţumesc.

Unknown spunea...

Buna ziua.
Ati transmis Revisalul online?

Rog sa ma contactati pe e-mail ionut.marineata@gmail.com